Det Italienska köket består av en mängd olika ostar, det är inte alltid lätt att veta vilken ost som finns och dess användning i maten. Varje region i Italien har sitt eget tillverkningssätt och många olika sorters mjölk används för dess tillverkning, som buffel, ko, get, får mjölk mm. Det finns några få som vi alla känner till som mozarella, hårdost och mjukost, men här nedan kan ni lära känna de Italienska ostar som vi på La Famiglia använder i våra maträtter, för att ge den perfekta Italienska smaken till våra gäster.
Fior Di Latte

Fior Di Latte är en halvmjuk färskost gjord på Italiensk stil Mozzarella och tillverkas av opastöriserad komjölk. Mjuk och elastisk konsistens som passar perfekt för pizza och som även pryder andra Italienska rätter för denna super smältande egenskap.
Parmigiano Reggiano

Grana Padano
Tillhör från det Norra italienska området Po älvdalen. Denna ost är väldigt lik Parmigiano-Reggiano ost och tillverkas med färre regler, den har en hård, smulig konsistens och är gjord med opastöriserad komjölk som är halv skummad genom en naturlig krämig process. Liksom Parmigiano Reggiano är Grana Padana en hårdost som kokas och bevaras i 9 månadet för dess bästa smak. De yngre Grana Padano ost som inte bevaras under flera år, lite yngre Grana Padana har liknande konsistens som Parmigiano Reggiano som är mindre smulig, mildare i smaken och mindre komplex i smaken än den välkända gamla Parmigiano ost.
Buffelmozzarella
